Maatwerkinstallaties
Storing melden? T0228 - 562 300

Het 1e IW-huwelijk is een feit!

Friday 09 August 2019

Door het toenemend aantal vrouwen in de branche, krijgen wij te maken met nieuwe ontwikkelingen. Namelijk dat het 1eIW huwelijk een feit gaat worden. Ten tijde van het schrijven van dit artikel moet de plechtigheid nog plaatsvinden, maar als u dit artikel leest is het een feit.

Lisa Marie Tellier en Kevin van Loon zijn beide sinds september 2016 bij ons in opleiding voor Eerste Monteur Elektrotechniek en stappen in de zomer van 2019 in het huwelijksbootje.

Beiden zijn werkzaam bij Braas elektrotechniek in Zwaagdijk waar wij één van de directeuren Jan Koopman spraken. Zijn zoon is ook in opleiding bij IW en heeft gekozen voor het loodgietersvak waarvoor hij zijn werkervaring opdoet bij de firma Sneeboer in Wervershoof. “Het had leuk geweest als hij in het bedrijf kwam” aldus Jan, “maar hij moet vooral doen wat hij leuk vindt”.

Ik vroeg de nuchtere West-Fries naar zijn ervaring met vrouwen in het bedrijf. “Ze doet het goed en staat haar mannetje wel, ach een beetje eigenwijs maar ja het is vrouw !” aldus Jan.

De reactie van Kevin hoe hij het vindt om met zijn vriendin in hetzelfde bedrijf te werken is “Zolang we maar niet samen hoeven te werken op dezelfde klus, vind ik het prima”.

Lisa Marie geeft ook aan “We hebben van te voren aangegeven dat we niet samen willen werken en daar wordt goed rekening mee gehouden.” Ik vroeg haar hoe ze het ervaart als vrouw in de techniek “je moet geen meisjes meisje zijn die bang is dat haar nagels breken” aldus Lisa Marie.

Vind je dat er meer vrouwen zouden moeten kiezen voor een technisch vak ? “Ja zeker en daarom zet ik mij ook altijd in voor promotie tijdens Girlsday om meisjes te enthousiasmeren voor techniek.”

Braas elektrotechniek is naast Lisa Marie en Kevin op zoek naar versterking van het team dus ben of ken jij iemand die interesse heeft, laat het ons weten.

Door Judith Brasser – districtmanager IW Noord-Holland